Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie nie
zamożna Polonia angielska
to w resortach zimowych Norwegii oczekuje na propozycje pracy
ta z językiem i doświadczeniem zawodowym
oczywista
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Może w załatwieniu roboty by pomógł ten koleś co paszporty załatwia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
ksizibit napisał:
Witam ponownie zadufania w sobie Norweska Polonio hahaha.....
Swoimi komentarzami tylko podkreslacie to jakimi kurwami jesteście. I nie dziwie sie ze często slyszycie to słowo na ulicy. PEWNIE KTOŚ WAS WOLA !!!!!
Jeżeli chodzi o mnie to znam język, mam udokumentowane zawodowe doświadczenie i stać mnie żeby tam siedzieć bardzo długo nim znajdę prace
Więc piszcie co chcecie to jest wasza wizytówka pozdrawiam wszystkie kur.... z Norwegii a w szczególności tego trepa kulturyste z luznym gwintem
Życzę wam dużo pieniazkow i mnóstwo wazeliny do dupy....
To był mój 3 i ostatni post

Nie chodzi tylko o ciebie wszarzu jako jednostke, ale o tobie podobnych jako zjawisko. Wszyscy siedzac w angli twierdzicie, ze znacie jezyk( mysle, ze nawet 3 - polski i 2 w butach) Tylko jakie to ma przelozenie na Norwegie? Chyba mi cos umknele, ale tu raczej porozumiewamy sie po norwesku. No chyba, ze jestes bolkiem od zamiatania, lub inzynierem offshore.( nie chodzi o plyn na komary)

Pamietaj, ze jak bedziesz dlugo siedzial to predzej niz prace zlapiesz wilka.
A to w polaczeniu z twoimi uplawami moze byc nie lada klopot.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
A ja wam powiem tak jak macie za dużo kasy to zróbcie tak:
- urlop w pracy (no bo gdzieś trzeba wrócić )
- dużo kapusty ( min 10 tys noki na 2 tyg)
- bilet tam i powrót ( zawsze można zmienić datę :-P )
- przyjedz, zobacz, zwiedz (a się sam przekonasz )
Jak wypali to gratulacje jak nie to przynajmniej ktoś na tobie jako turyscie będzie miał korzyść
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
alexkawa napisał:
dla asow z UK rada - przeczytajcie Witoszek, ktora [mimo pewnych nalecialosci z roznych modnych bzdur ;/] co by o niej nie mowic ma nosa szczegolnie do norweskich "udziwnien" kulturowych/spolecznych i jako migrantka sama musiala sie zmagac z norweskimi realiami www.amazon.com/Origins-Regime-Goodness-N...ds=Witoszek+goodness

Alex, przeciez oni angielski tylko komunikatywnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przemekuk napisał:

Druga sprawa to taka że do PL raczej nie jeździmy a mój najmłodszy syn śnieg to widział chyba tylko na bajkach.W NO może pogoda nie powala na kolana ale jakoś świeta ze śniegiem jakoś bardziej do mnie przemawiają.

na szczęście już nie musi się do Norge przeprowadzać
Setki odwołanych lotów na lotnisku Heathrow, 10 tys. domów bez prądu i 2 tys. zamkniętych szkół. Taki efekt wywołały opady śniegu, które od kilku dni atakują Wielką Brytanię.

Media informują też o zakłóceniach w funkcjonowaniu lotnisk w innych częściach kraju. Lotniska w Cardiff i Bristolu zamknięto, trudna sytuacja panuje w Exeter, Southampton i na Jersey.

W południowej Walii i w Anglii z powodu śnieżyc zamknięto ponad 2 tys. szkół. Opady przesuwają się z zachodu na wschód.

W południowej Walii synoptycy ogłosili najwyższy stan pogotowia - tzw. czerwone ostrzeżenie, które oznacza, że wszelkie podróże są niewskazane. W kilku innych regionach obowiązuje niższy alarm - tzw. bursztynowe ostrzeżenie. Kłopoty ma też komunikacja kolejowa. Wiele pociągów nie wyjechało na trasy.

W niektórych częściach kraju wystąpiły problemy z zaopatrzeniem. W Yorkshire osobom starszym i samotnym dostarczano podstawowe artykuły, mające pomóc w przetrwaniu najtrudniejszego okresu.
wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-bry...toreportaz-maly.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
5 cm sniegu z deszczem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Piotr Reszczynski
(LordVader)
Nowicjusz
Polacy szukają swojego miejsca na całym Świecie i chcą gdzieś zapuścić korzenie, więc nie rozumiem w czym jest problem!
Norwegia a przede wszystkim życie zweryfikują ludzi, którzy źle życzą Polakom.

Z tego co zauważyłem bądź zaobserwowałem to że Polacy są głupim narodem, bo powinni też sobie pomagać, bo kto ma nam pomóc, jak nie my sami.

Jakoś inne nacje pomagają sobie nawzajem i trzymają się razem, tylko coś z tymi Polakami jest nie tak.
Czasami ich w ogóle nie rozumie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
najpierw musisz pomoc sobie
nie dajesz nam szansy na to zeby pomagac tobie
pozwol sobie pomoc

www.forumnorwegia.net/search.php?search_author=Svavec
evewnorwegii.blogspot.no/

w jakim zawodzie szukasz pracy ,doswiadczenie jezyki
tjenester.nav.no/stillinger/forside
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PiotrReszczynski napisał:. Z tego co zauważyłem bądź zaobserwowałem to że
... Polacy są głupim narodem,
... bo powinni też sobie pomagać, bo kto ma nam pomóc, jak nie my sami.
... tylko coś z tymi Polakami jest nie tak.
Czasami ich w ogóle nie rozumie.

Czyżby to znaczyło iż w samej rzeczy , NIE JESTEŚ POLAKIEM ? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok